Spelletjes

Dit zijn Juliette en Juliaan. Ze zijn imker. Ze houden en verzorgen de bijen in hun eigen bijenkast. Ze beschermen zich goed wanneer ze naar de bijen gaan. Hiermee voorkomen ze pijnlijke steken. Ze dragen een pak met kapruin. Een kapruin is een soort kap met gaatjes. Zo kunnen ze in de kast kijken zonder dat de bijen hen prikken.


Over hun belevenissen als imker hebben ze een boek geschreven, samen met auteur Peter de Clerck. Ook hebben ze twee spellen voor je. Memory en een plaatjes puzzel. Weet jij straks evenveel over de bijen als Juliette en Juliaan?

* de spellen zijn alleen zichtbaar op tablet, pc en Mac.

Bijen memoryspel 


Lukt het jou om twee dezelfde kaartjes te vinden? Draai één van de kaartjes om door erop te klikken. Gelukt? Draai nu een tweede kaartje om. Als er nu twee dezelfde plaatjes tevoorschijn zijn gekomen, blijven ze omgedraaid liggen. Dan heb je je eerste paar gevonden. Als de plaatjes niet hetzelfde zijn, draaien ze automatisch weer om. Onthoud dus goed welke plaatjes je op de twee kaartjes gezien hebt. Ga zo door totdat je alle plaatjes die hetzelfde zijn, hebt gevonden. Dan heb je het memoryspel uitgespeeld. Gefeliciteerd!

Je kunt kiezen uit drie niveau's.

Help je mee de stoute wesp te verslaan?

Bijen puzzel

Spelregels

De stoute wesp heeft de plaatjes door elkaar gegooid. Kun jij Juliette helpen om de plaatjes weer goed te kirijgen?

Hulp nodig? Neem contact op.

Trotse partner van het Vlaams Bijeninstituut

De bijtjes van Juliette en Juliaan is een uitgave van:


Van Driel Publishing
Stationslaan 13 b2

8200 Sint Andries - Brugge